ASTRID LINDGRENS VÄRLD

Vi gjorde en sommar resa, tanken var igentligen till hösten skulle flyga till Mallorca, men med bygget och med ett barn som inte gillar att simma tänkte vi om. Vi får ta det efter några år.
Vi gjorde så att vi bokade hotell i Åbo och Jönköping och Stockholm. Så torsdag till fredag sov vi i Åbo för att sen åka över med båten, sen när vi kom fram körde vi raka vägen till Jönköping, enkla vägar och barnen som största delen av våra bilfärder.

Hotellet som vi bodde på var rekommenderat via sidan Astrid Lindgrens värld. dock hade jag inte kolla närmare hur långt det låg ifrån. 120 km. Vi hade gissat på högst 50, men det gick ändå toppen att ränna båda dagarna, nöjda barn och en fantastisk värld väntade oss.

Jag trodde att folk överdrev lite när dom sa att det behövs åtminstone två dagar där. De hade alldeles rätt, jag skulle kunna sätta 3-4 dagar där, vi hann inte alls med alla teatrar, kolla alla hus, gå i alla affärer, barnen skulle gärna ha lekt en hel dag.

Många rekommenderar picknick att ta med, vi hade tänkt så också, det fanns massor av ställen att sitta ner på, vi är lite bekväma av oss sist och slutligen slutade med att vi åt där, maten var super god, och inte alls heller så dyr som vi trott.

Vi tillbringade 2 hela dagar där. Nått av det bästa vi gjort på länge tillsammans.

Sen körde vi över till Stockolm och sov där en natt på Motell L före vi for över med Grace. Båten var kiva för barnen, och det gick ganska fort på hemvägen  när vi hade program och dessutom vacker båt.


Snickeboa, Emil och Ida var nog en av favoriterna, jag beundrar verkligen de duktiga skådespelarna, dessutom när man åkte in på gården och hälsa på, så var det teater, de spelade sina roller ändå.


Emil, Alma och Ida


Här i deras kök, detta var en av de första teatrarna vi så, så kanske var därför de fastnade så bra också. Dessutom gillade Enya dem lika mycket som Elton, Ronja Rövar dotter och Bröderna Leijon hjärta var inte lika rogivande åt Enya.


Glass och våffel paus
Madickens hus, vi såg ingen Madicken teater missade helt.Emils hus gick att ta upp, så ibland fick man följa med inne på utsidan så att säga.Best western hotellet i Jönköping bjöd på riktigt gott morgonmål, våra barn är inga morgonmåls njutare ännu, så det skulle gå snabbt innan de gick och tömde maräng skålen som också fanns där.
Men gott och riktigt bra hotell.

Vi åt morgonmål på båten när vi åkte över båda vägarna, nått som jag tyckte var dåligt på Grace var att barn familjerna hamnade ner ett steg, och fick inte äta på den stora buffen, lika mat men att sätta alla barnfamiljer på ett blir ju rätt kaos. Varför inte mixa?

En kvinna var rätt lessen över att henne sällskap blivit delat, och ja det skulle jag också vara om man tex. åkte med mommo och moffa eller fammo cch faffa till barnen, vet ju inte om det var så, men åker man tillsammans ska man få äta tillsammans.Vi satsade på bröderna Leijon hjärta hela andra dagen.
Helt otroligt, man gråter lite som vuxen till och med, jag tycker det är så sorligt fast dom få vara tillsammans sen.
Eller så är jag bara väldigt lipig av mig.
Möjligen.


Jonatan sitter och fiskar när skorpan kommer..


De odlade vid olika gårdar, här hade de också massor av fjärliar och Enya älskade att se på dem,
Massor av folk, men endå får de det att flyta jätte bra.


Nils Kalsson Pyssling, här har råttan samlat saker till sig.


Enya testar wc, man fick känna på hur det var om man skulle vara liten så att säga.
Klart man ska äta glass, gott!Dessa var Eltons favorit, smultronlemonad.
Sverige har massor av goda drycker.
Vakterna var lite skrämmande, men endå så spännande.
Här var stidens dag på kommande.
Katla var så äkta hon kom upp bakom bergen, och sprutade eld.

De använde äkta duvor vilket var så häftigt för barnen också.Min kamera klappa sönder här, så harmt, hann inte få med allt, vi skulle spara och minnas.
Dock fick vi en resa och minnas, fast vi rände mycket efter vägarna blev det toppen.

Nästa sommar planerar vi att satsa på allt hemma, på husbygget, terrass och utsidan ska göras då, då är tanken att vi ska köra på en enkel vandrings resa på hösten med barnen. Skulle gärna vandra i Norge, vi får se, tiden får utvisa.

Men bestämt att börja sätta undan redan.
För att resa är dyrt.
Speciellt när barnen börjar bli lite större.
Så en ny rese kassa är på gång, hos oss.

Vad är era favorit resor?
Vad rekommenderar du för vandrinsleder, ställen med barnen?

Ha en fin onsdag, idag kör uteträningarna i Lepplax igång, så kul!


FOLLOW TRÄNINGSPALETTEN VIA | FACEBOOK  | INSTAGRAM | BLOGLOVIN 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar