FRÅGA LITE

Fråga lite, jag nu har du chansen. Ställer till med en liten frågestund just för er! 
Eller om ni vill att jag ska skriva om något. Vad vill ni ha? Vad är det ni gillar?
Vad kan jag ge till er bloggläsare?Ta er ut i naturen i helgen.
Love it.
Att få vara ute ger med sådan ro och styrka.

Hoppas ni får en skön helg!


Isabella

4 kommentarer:

 1. Ett ämne som diskuterades för länge sedan i Sverige men som inte diskuterats så flitigt här i Svenskfinland. Jag undrar hur du som ledare ser på följande problem/incident. Många BodyPump- och Gritledare drar ett pass med sned skivstång, vridna handleder, kort utfallssteg, dåligt utfallssteg osv. Kunderna gör så klart likadant. Eller så har en del kunder dålig teknik och ledaren fortsätter dra medan kunden genomlider ett pass med usel teknik.

  Jag kan inte blunda el vara tyst utan har ifrågasatt ledarna eftersom jag tycker det är deras skyldighet och ansvar att korrigera. En del slår ifrån sig och säger att som Les Mills-ledare får du aldrig lämna scenen och det är svårt att korrigera när tempot är högt. Jag har börjat ifrågasätta hela Les Mills-konceptet och blivit riktigt kritisk. Så pass kritisk att jag vägrar gå på BP och se hur människor förstör sina kroppar.

  Vad är din tanke? Hur mycket hjälper och korrigerar du?

  Jag vill tillägga att jag inte gått på dina pass. Jag bor i en annan stad och går på två olika gym där. Kritiken jag riktat har avfärdats så snabbt och jag är förvånad över att svaret är: Det går inte att korrigera.

  Hälsningar
  Observeraren

  SvaraRadera
 2. Hej på dig!

  Förstår dig helt och hållet.
  Tänkt samma tanke själv och klarar inte heller av att se på när kunden har dålig teknik.
  De var kanske en av orsakerna varför jag började som instruktör för många år sedan.
  När jag inte klarade av att se rundade ryggar snedvridna knän.

  Jag tycker nog att det går att rätta till man måste verkligen få KONTAKT med kunden, lära sig att prata så att kunden korrigerar sitt fel. Det går och kunden rättar och du nickar eller man säger bra, så hon han vet när felet är löst. Om det inte fungerar så tar jag ibland kunden efter passet till sidan och berättar vad han/hon kan tänka på och öva på, med lite mindre vikter. Ibland har jag lämnat min plats, om vi är 40 st inne i salen och det är många nya klarar jag inte av att se på det. Anser att det är min skyldighet att se till att de kan stiga upp ur sängen efter några år. och inte klaga på sjuk rygg.

  Haft turen att verkligen träna med duktiga ledare innan jag blev instruktör. Och så behöver man andra skolningar också än bara lesmills. Många instruktörer har ju inte alltid så mycket annat i ryggsäcken. Dock menar jag inte att alla de är dåliga, utan det finns TOPPEN instruktörer som bara kör lesmills också. Men det finns en stor risk att man inte fixar att lära ut tekniken om man inte gått en tid på passen eller hållit någon ledd timme tidigare. ALLA som jobbar som instruktörer borde läsa in sig mera på anatomi och vad som händer.

  Så jag förstår dig!

  Det går att korrigera helt klart.
  Både före och under och efter passet.
  Det gäller att lära sig hur man gör det.
  Men kan inte instruktören så är det svårare att lära också.

  Jag har säkert en hel del att lära också, man blir aldrig full lärd.
  Och ibland missar man någon på timmen när det är många med.
  Dock är det ju så med alla träningstimmar.


  Idag kör jag mycket eget, så att jag får vara nära kunden när jag jobbar.
  Då ser man också på ett helt annat sätt.

  Hoppas du får en skön helg!

  Mvh/ Isabella


  SvaraRadera
 3. Tack för ditt långa och ärliga svar. Jag önskar alla instruktörer tänkte som du gör. Som jag skrev har mina önskemål om att rätta till tekniken hos kunderna avfärdats med ett "Vi får inte". Visst finns det på mitt gym såna som korrigerar men för många instruktörer blundar. Dessutom tror jag att de på mitt gym är nybörjare i branschen. De vågar inte korrigera eller lämna scenen eftersom de behöver mycket stöd från musiken för att komma ihåg koreografin.

  Om jag besöker din stad och ditt gym ska jag definitivt komma på ditt pass. Du verkar vara en underbar instruktör!

  Trevligt veckoslut till dig också,

  önskar

  Observeraren

  SvaraRadera
 4. Tack!
  Varmt välkommen om du kommer hit! :)

  SvaraRadera