Mellanmåltips och Syster


 
Igår gjorde jag min egna musli igen, nånting som jag vill tipsa om ni som frågade efter mellamålstips. Gör själv, sånt som du kan göra själv, då vet du vad det innehåller och så får du den goda smaken som du själv också vill ha! Bara att blanda ihop, brukar rosta lite i pannan med lite olja så doftar de lite kanel och kokos efteråt. Mums.

 
Syrran skulle och träna efter skolan, så jag bjöd på musli och halv burk proteinkvarg. Bra att ha energi när du ska träna, viktigt att äta efteråt också, så kroppen återhämtar sig snabbare. Balancerad kost är det viktigaste, enligt min åsikt. ät gärna en stund före träningen så du inte äter strax före.
 
Balancerad kost?
 
Morgonmål och lunch, mellanmål och middag och kvällsmål, detta kan ju förstås se ut annorlunda om du tränar tidigt på morgonen eller på förmiddagen, men alltid balancerad kost, så lagom med protein, kohydrater och fetter. Lite av allt. Beroende på om du tränar styrketräning eller uthållighetsträning har ju också betydelse. Så det kan ju betyda att du behöver mera av kolhydrater eller mera av protein, ett överdrivet protein intag kan vara till skada. Så det är att hitta sig fram, vad som passar vad som känns bra. Svårt att ge personliga tips på bloggen, i och med att jag inte vet hur er träning ser ut och vad ni tränar. Men börja med att äta regelbundet, och för dagbok över vad du äter, brukar hjälpa enormt.
 
Efter träning?
 
Glykogenföråden behöver fyllas på, och det betyder att om inte måltiden efteråt innehåller kolhydrater. så fylls dom på långsamt, du får gärna få i dej kolhydrater med högt GI, för det höjer insulinhalten snabbt och lagras effektivt.
 
Protein bygger upp, man kan göra söndrefallet av cellstrukturer vid hård träning långsammare, och göra bildningen av nya strukturer snabbare. Du får också snabbare muskelutveckling, mindre risk för att skada dej, och sjukdomar, bättre motståndskraft och mindre träningsvärk.
 
Så både kolhydrater och protein efter träning, här är det ju också beroende på vad du tränat och hur du tränat, om du behöver mera kolhydrater eller mindre.
 
KEEP IT SIMPLE
 
Det är  enkla råd.
Gör int maten till en stor grej, ät inte mäckens varje dag, men de gör inget fast de nångång slinkker ner en hamppis, eller lite choklad. Du ska kunna njuta av maten också. Så till att det du äter är gott, mättande och så det värmer ♥ .
 
Träna det DU tycker om, dansa springa, styrka eller steppa. Det är ju de som är livet. Eller hur?

 
Skratt..
 
 
Gött?
 
Sol till er!
 
Isabella

2 kommentarer:

  1. Vad brukar du ha i din müsli? Och hur gör du så att den inte blir för fet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Basen består mest av havregryn och havrekli, i denna hade jag lite krossade mandel och pumpafrön, smaksatt med kanel och lite kokosflingor. Den är ju rätt torr, men gillar den så. Går ju att sätta till lite bär eller nån frukt om man tycker den blir för tråkig. Brukar kunna använda denhär som lite smaksättare för gröten också. Hade gott! :)

      Radera