Knäckebröd

Kanske ni minns att jag försökte mej på knäckebröd?  Nu har jag prövat rätt så många gånger och vill bjuda på mitt recept som jag prövat mej fram till.

1,5 dl  linfrökross eller vanliga linfrön.
2 ägg vitor
1 dl havrekli
1, 5 påse go green salladsmix.  Går att sätta två påsar också, beroende på hur fylligt du vill ha det. (brukar plocka bort nötterna, går att mixa sönder dem lite också, om man vill, går ej att sätta hela i då håller knäckebrödet inte i hop.)
Olja  o salt behöver du också.

1. Sätt linfrön i ljummet varmt vatten i blöt i 15 minuter, på samma gån kan du sätta på ugnen på 190 grader.

2. Rosta frön i olja, olivolja går också bra, rikligt med olja, salta här, efter smak och tycke.

3. Blanda havrekli med äggvitorna, häll linfön över de rostade fröna så dom kallnar lite, och blanda allt tillsammas. Går att tillsätta lite vatten eller olja om degen blir för stabbig, den ska vara lätt att breda ut på bakplåtspapper.

4. In i ugnen ca 1 timme, när det gått ca 40 min, tar du ut och skär i bitar, sen in i ungen ett var igen. Kolla så det börjar se lite knaprit ut i kanterna.

Litet smaktips är att blanda i mandelmjöl, höjer smaken lite, går fast att byta ut mot havrekli.

 
Njuta när det är nygräddat med ost och skinka.
Mums!
 
Isabella




2 kommentarer:

  1. spännande med nytt recept. det ska jag nog testa! hembakt knäcke är ju så gott!

    SvaraRadera